Simply Food

Tiek ražoti no bioloģiski auzdētām izejvielām. Tās ir tīras un pilnvērtīgas, kas nesatur ĢMO vai citas papildu piedevas. To audzēšanā netiek izmantoti pesticīgi kaitētkļu un nezāļu apkarošanai. Tikai ar bioloģiskās lauksaimniecības metodēm mēs varam iegūt izevielas ar to dabīgo krāsu, garšu un bioloģisko uzturvērtību, un būt maksimāli draudzīgi pret dabu to audzēšanas procesā!

Produktu sastāvā ir vērtīgais dārzenis topinambūrs, kas satur teju visas organismam nepieciešamās uzturvielas un vitamīnus.
Turklāt tas ir augstvērtīgs šķiedrvielu, enzīmu un inulīna avots, kas pozitīvi iespaido gremošanas sistēmu un imunitāti kopumā.

Izejvielas

Topinambūrs

Saulespuķu dzimtas dārza augs, kas ne vien stalti slejas dārza malā, bet sevī slēpj arī papildus vērtību! Topinambūrs ir viens no labākajiem šķiedrvielu avotiem, pateicoties tam, ka topinambūra šķiedrvielās atrodams oligo-saharīds inulīns. Inulīns topinambūram sniedz saldenu garšu, taču par spīti saldumam, tas nerada ķermenī insulīna izmaiņas. Tas nozīmē, ka topinambūrs ir piemērots lietošanai uzturā kā diabēta slimniekiem, tā sportistiem!

Turklāt, topinambūrs ir lielisks minerālvielu un elektrolītu avots! Tajā atrodams dzelzs, kālijs, varš un pat magnijs. Īpaši bagātīgs topinambūrs ir ar kāliju, kas noteikti noder sirds-asinsvadu sistēmas veselības uzturēšanai.

Ķirbis

Rudens lielā oga – ķirbis. Aiz iespaidīgā izmēra, slēpjas tik pat iespaidīgs labums !

Ķirbis uzturā noder ne vien lieliskam garšas baudījumam dažādās rudens receptēs, bet arī neatsveramam ieguvumam veselībai. Ķirbī augstā koncentrācijā sastopams kālijs, kas pretēji augstai nātrija (pārtikas sāls) koncentrācijai organismā, samazina asinsspiedienu un parūpējas par sirds ritma uzturēšanu adekvātās robežās, kā slodzes laikā sportistiem, tā ikdienas gaitās jebkuram no mums.

Un, piedevām, kā jau visas ogas arī lielais ķirbis ir antioksidantiem bagāts ! Ķirbī atrodams:  Vitamīns A, E un beta-karotēni un turklāt vien 100g ķirbja spēj nodrošināt ar 100% dienas devas vitamīna A un pilnu organismam nepieciešamo antioksidantu porciju!

Biete

Latvijas lauku biete, kas sevī slēpj bagātīgu devu nitrātu un dzelzs! Pateicoties augstajam nitrātu saturam biešu sulu uzturā sākuši lietot daudzi pasaules līmeņa vieglatlēti u.c. sporta veidu pārstāvji. Kādēļ ?

Nitrāti ir organiski Slāpekļa (N) un Skābekļa (O) savienojumi, kas sastopami mūsu uzturā lietotajos produktos, kā arī daudz kur citur dabā. Uzņemot nitrātiem bagātu pārtiku, mūsū organismā tie tiek pārveidoti Slāpekļa Oksīdā, kas kalpo kā “asinspiediena regulators”. Proti, samazina asinspiedienu un parūpējas par to, lai aktīvi izmantotajās ķermeņa daļās netrūktu skābekļa.

Ābols

"An apple a day keeps the doctor away"sens velsiešu teiciens, burtiskā tulkojumā skanētu: “Viens ābols dienā, tur dakteri pa gabalu”. Ābols ir mūsu platuma grādos augošs vasaras un rudens auglis, kas varbūt nevar dižoties ar augstāko minerālvielu un vitamīnu saturu, bet tā lielākā vērtība slēpjas ābola sastāvā esošajos antioksidantos un fluvanoīdos!

Āboli ir īpaši bagāti ar antioksidantu - quercetin (kvercentīns), kas uzrādijies vairākkārtējos medicīniskos pētījumos, kā izcils krūts un prostatas vēža, Alcheimera slimības, un neiroloģisku saslimšanu ienaidnieks ! Ne par velti ābols tiek aprakstīts kā bībelē, tā pasakās un arī tiek dēvēts par jaunības un veselības augli.

Burkāns

Mūsu platuma grādiem raksturīgs sakņaugs, ko noteikti varam izcelt specifiski augstā Vitamīna-A koncentrācijas ziņā. Gan jau, kāds no mums atceras, kā bērnībā vecmamma likusi grauzt burkānus, lai zobi un acis būtu veselas. Tieši tā, galvenokārt, burkāna noderīgums lietošanai uzturā attiecināms uz tā bagātīgumu ar Vitamīnu-A, kas tiešā sakarā sastās ar mūsu redzes attīstību un uzturēšanu pienācīgā kārtībā.

Ko īpaši var pieminēt daiļā dzimuma pārstāvēm, burkānos esošais vitamīns-A ir dabīgs ādas veselības uzturētājs, kas noverš ne vien sausu ādu, bet arī grumbas un akni.

Cidonija

Šī augļa krāsa jau mums pasak priekšā, kamdēļ to ir vērts ievērot – bagātīgs un dabīgs C vitamīna avots ! Būtiskākā cidonijas īpašība, kādēļ tieši SYMPLY FOOD sastāvā ir vērts to uzsvērt ir: anti-alerģiskās un iekaisumus mazinošās īpašības. Cidoniju sastāvā ir vairāk kā 5 spēcīgi antioksidanti un vairāk kā 6 dažādas “labās” tauksskābes, kas mūsu organismā veic šūnu apvalku atjaunošanu un brīvo radikāļu jeb toksīnu izvadīšanu ! Tādēļ cidonijas it īpaši ieteicamas tiem, kam ikdienā paaugstināta fiziskā vai emocionālā slodze.

Upene

Maģiska un ārstnieciska oga, to izmantojuši gan mūsu senči senajā tautas medicīnā, gan šīs ogas lapas, sēkliņas un pati oga tiek izmantota zāļu pagatavošanai mūsdienās. Kas īsti slēpjas mazajā tumšajā ogā.. ?

Upenes sevī slēpj gan lielu daudzumu C vitamīna, kas palīdz profilaktiskais veselības uzturēšanai, bet atbilde visam ir vienā mazā vielā. Šo vielu sauc Gamma-Linilēn-skābe jeb GLA  (gamma-linolenic acid ). Tā atrodama upeņu nektārā un upeņu sēkliņās esošo omega taukskābju kopā. Vairākkārtējos zinātniski-klīniskos pētījumos ar upeņu ietekmi uz cilvēka imūnsistēmu, atklājies, ka tiešī šī mazā gamma-linolēn-skābe spēj pateikt mūsu imūnsistēmai: “Cīnies!” un likt uzveikt kā vīrusu izraisītas slimības, tā baktēriju radītus iekaisumus.

Smiltsērkšķis

Droši var teikt, ka smiltsērkšīs ir unikālākā mūsu platuma grādos augošā oga!

Satur līdz pat 7 reizēm vairāk Vitamīna-C, kā citrons, sastāvā vairāk kā 15 augsvērtīgu bioloģiski aktīvu vielu un provitamīni A un E, kas kalpo kā spēcīgi antioksidanti.

Smiltsērkšīs savā unikālajā bioloģiskajā vērtībā mums sniedz pilvērtīgu atbalstu organisma imūnsistēmai, vielmaiņai, sirds un asinsvadu sistēmas veselībai, kā arī hormonālai stabilitātei. Ogas sulas sastāvā ir omega 3-6-9 taukskābes, kad dabīgi iekapsulē visus ogā esošos vitamīnus u.c. aktīvās vielas, lai to varētu lietot pat vairākus mēnešu pēc sulas iegūšanas!

Instagram